tiistai 14. syyskuuta 2010

Kesän löytöjä

Oli kyllä tarkoituksena päivittää aikaisemmin, mutta sitten se vain jäi! =O
Noh päivitetään nyt sitten, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, kun on löytöjäkin mukana ja alkusyksyn löydötkin odottavat näytille pääsemistään!

Elikkäs, kesällä tuli palloiltua kirpputoreilla ja muillakin toreilla aika paljon vähän joka puolella suomea, myöskin Lapissa. Seuraavanlaisia löytöjä jäi käteen kesälomareissulta.


Tämä kaunis, pieni piippuleimainen Arabian tarjoiluvati löytyi Tampereelta Viinikka-Nekalan kirpputorilta hintaan 8€ ja Arabian kokoelmista annettiin seuraavanlaisia tietoja kun vadista kyselin: "Tarjoilulautasenne on Reinhard Richterin v. 1930 suunnittelemaa mallia AB.
Koristeella ei ole varsinaista nimeä; se on siirtokuvakoriste nro 4103,
jolla koristettuna AB-astiasto oli tuotannossa vuosina 1940-1941.
Koristeen suunnittelija ei ole tiedossa. Arabia tilasi suurimman osan
siirtokuvamalleistaan ulkomailta, lähinnä Saksasta." Jos samaista kuviota sattuu vastaan niin on se ostoslistallani! =D


Arabian Kesäkukkalautanen löytyi myös niin ikään Viinikka-Nekalasta hintaan 6€.
Kuten edellinen pieni tarjoiluvati, myös Kesäkukkalautanen pääsi tarjoilukäyttöön.


Tämä vanha Arabian uunivuoka löytyi sattumalta Kuusamossa sijaitsevasta kirpputorista, pölyisenä mutta ehjänä, hintaan 3€! Piippuleimainen vuoka pääsi hyvän kuntonsa takia takaisin ruuanlaiton pariin.


Nämä ihanat lasit (joita on kuusi kappaletta) eivät varsinaisesti olleet kirpputorilöytöjä vaan löytyivät avomieheni isän lapsuuden kodin ullakolta Kuusamosta, jossa kävimme viettämässä kesälomaamme. Lasien pohjassa ei ole mitään muuta merkintää kuin "K1" (numero vaihtelee 1-9) sekä luku 70, ja ensimmäiset epäilyt olivat että lasit saattaisivat olla vanhoja sinappipurkkeja. Mutta pienellä salapoliisin työllä saatiin seuraavia tietoja: "Kyseiset lasit ovat Valion myyntipakkauksia Viola-tuorejuustolle tai sinapille ja ne ovat Riihimäenlasin valmistamia." Kiitoksia tunnistamisesta http://www.designlasi.com/ foorumille! Suosittelen Desinglasi.com sivustoa kaikille jotka haluavat tietää lasiesineistään enemmän tai vain tunnistaa niitä!


Vieläkin Lapin tuliaisia! Kuten Viola-lasit, eivät myöskään nämä posliiniastiat olleet kirpparilöytöjä, vaan suoraan Pentikin tehtaanmyymälästä. Vekki-kaadin oli viimeinen laatuaan, sillä malli on poistettu tuotannosta 2008 ja hintaa kaatimella oli vaivaiset 19€ joten en voinut vastustaa! Viinimarja-vuoka/tarjoiluvati oli 12€ lahja avomieheltäni. Pentikin liikkeestä lähti mukaan myös paljon Vanilja-sarjan tuotteita, sillä ne olivat olleet tilauksessa äidilleni. Jos liikutte Posion suunnalla, poiketkaa ihmeessä Pentikin tehtaanmyymälään!


Palataanpas sitten takaisin etelän suuntaan ja Varsinais-suomen puolelle, nimittäin Kumelan vihreä-kirkas lasinen "kulho" löytyi 18€ hintaan Turun Manhattanin kirpputoriltta ja hurmasi sekä minut että avomieheni väreillään ja muodollaan. Kaksi kirkasta "tuikkuastiaa" löytyivät myös Turun suunnalta mutta vain Eurokirppiksen puolelta yhteishintaan 10€.


Löytyipä kesällä myös kerrassaan helmi. Turun Manhattanilla käydessäni löysin eräästä kojusta kauniin näköisen vanhan kannun, hintalapussa oli kahteen kertaan sutattu hinta ja viimeisenä hintana 40€ ja käännettyäni kannua jouduin hieman haukkaamaan happea, sillä kannun pohjassa komeili Arabian AAA-leima! Jouduin soittamaan äidilleni ja tarkastuttamaan AAA-leiman vuosikerran ja kannu päätyi lähtemään mukanani kotiin. Aikomuksena oli ensin pitää kannu itselläni, mutta päätin kuitenkin yllättää äitini - joka kannuja keräilee - antamalla ruusukaadin hänelle syntymäpäivälahjana. Hyvää syntymäpäivää!


Sitten vielä ryhmäkuva Tampereen Sammon kirpputorilta ja Pelastusarmeijan kirpputorilta hankituista tuotteista. Ihana röyhelö paita suorastaan kutsui minut luokseen ja sehän lähti mukaani (koska se täydensi ehdottomasti etsimäni kynähame-asukokonaisuuden) Pelastusarmeijan kirpputorilta 3€ hintaan samoin kuin Diorin ohut vyö hintaan 3€ (aitoudesta ei ole mitään tietoa, mutta nahkaa tuntuu olevan).
Koiran korjaus kirja sekä vihreä koiran koulutuksessa käytettävä naksutin löytyivät Sammon kirpputorilta yhteishintaan 5€.

Siinäpä kesän löydöt ja seuraavaksi pitää sitten esitellä alkusyksyn löydöt! Kunhan se ei venähtäisi talven puolelle. =D

1 kommentti:

AnuN-S kirjoitti...

heeps. mulla olis sininen kekri sarjan ehjä maitokannu tervehdi minua tekstiviestillä
0442--148--300

Lähetä kommentti