keskiviikko 19. tammikuuta 2011

2011 täältä tullaan!

Onpas taas tullut vierähdettyä tovi kun olen viimeksi päivittänyt! Voi voi, pitäisi hieman ryhdistäytyä, sillä löytöjä on alkanut taasen kasaantumaan. :)

Aluksi kuitenkin ilmoitusluontoista asiaa (jos kävijät eivät ole jo huomanneet) :
- Ilona-shop on lopettanut toimintansa Tampereella vuoden vaihteessa ja pakannut kimpsunsa ja kampsunsa ja suunnannut Hämeenlinnaan asti. Omasta mielestäni ikävää, sillä Ilona-shop oli yksi, ellei jopa Tampereen parhain kirpputori. Toivotan kuitenkin onnea ja menestystä uudessa kaupungissa, ehkäpä joskus eksyn Hämeenlinnaan asti.

Kevään tullen pitäisi myös allekirjoittaneen kasata IKEA-kassit täyteen tavaraa ja suunnata pöytäkirppikselle myyjän hommiin, ainoa mutka tällä hetkellä vain on: mihin? Ilona-shoppiin oli tarkoitus viedä, mutta putiikkipa ehti pistää pillit pussiin. Nooh, eiköhän jokin paikka jostain löydy, onhan noita kirpputoreja. :)

Ja nyt löytöihin!
Jotkut saattavat muistaa miten R-Kioskilla oli jokunen vuosi sitten kampanja, jossa kerättiin tarroja, joilla pystyi sitten lunastamaan itselleen isopäisen koirapehmon ja miten näitä nappisilmäisiä koiria alkoi sitten ilmestyä ihmisten autojen hattuhyllyille takanatulijoita tuijottelemaan. Ja sen miten koirat ristittiin pahamaineisesti "Myrkkykoiriksi", joidenkin pehmojen nenissä olleen myrkyn takia. Noh, minä olen yksi näistä autoilijoista, jotka keräävät koiralaumaa takaikkunalleen välittämättä myrkyistä (sillä en ajatellut nuoleskella koirien neniä!) ja ruskea valkoinen Basset koira lähti mukaani 1,50€ hintaan Turun Kirppis Center Manhattanilta. Koiralaumasta puuttuu enää tällä hetkellä Mopsi eli Pug (rymäkuvan alarivin keskellä oleva beige koira), mutta ilmeisesti tätä koiraa on vaikea löytää sillä tämä oli yksi niistä pehmoista joita vedettiin takaisin. Toinen mikä vielä uupuu on Dalmantialainen. :)Basset koirapehmon päässä on myös niinikään Turun Kirppis Center Manhattanilta ostamani ihana villainen 20-30-luvun mallinen hattu, jossa myös samanvärinen pieni rusetti sivulla. Villahattu oli hieman hintavampi 10€, mutta on sen arvoinen. Kauniin hiusneulan sekä helmikorvakorut ostin Turun Länsikeskuksen Kirppis Centerin viereisessä lauantaisin ja sunnuntaisin pidettävästä perinteisestä pöytäkirpputorista, yhteishintaan 3€.

Conan O'Brienin maailma sekä Casion toimiva sanelulaite löytyivät pikaisella kierroksella Tampereen Sammon kirpputorilta hintaan 2€ ja 8€. Kotona hilpeyttä tuotti sanelukoneen kasetti, johon entinen omistaja oli nauhoittanut kohinan (= korvattu vanhat sanelut) lisäksi myös ilmeisesti vahingossa naurua ja joitain muminoita. Sanelukone tulee tarpeeseen tiukoilla luennoilla. :)Olen nähnyt monella kirpputorilla Iittalan Kastehelmen punssi/kahvi/glögilaseja myytävän hintaan 10€/kuppi ja tassi, siksipä ihmetys oli suuri, kun Tampereen Radiokirppiksellä tummassa laatikossa kyyhötti neljä mukia (yksi korvaton) ja viisi tassia (yksi halki) yhteishintaan 10€. Ostin pois suloiset glögilasit.
Ja kuka muistaa 80-luvulla monien kirjahyllyn päältä kurkkivan Valto Kokkon Iittalalle suunnittelaman Haraldin sarven? Omani ostin Sammon kirpputorilta hintaan 5€ karamelli maljaksi. Tässä runsauden sarvessa riemunkirjavat karkkipavut viihtyvät. =D
Yrmeän näköinen posliininen ilveskissafiguuri on Tampereen Fida lähetystorilta. Ilveskissa on Venäläinen Lomonosovin suuri posliinifiguuri (leimat kuluneet pois) jonka todellinen hinta liikkuu 15€-25€ välissä. Minä ostin kissan siristelemään kirjahyllyssäni olevan metsäkissafiguurin vierelle hintaan 4€.Molemmat kuvan vaatekappaleet löytyivät Turusta Kirppis Center Manhattanilta. Vasemmanpuoleinen kaunis, ilmeisesti silkkinen kynämekko maksoi 10€ ja on joko yksityisen ompelijan itse tekemä, tai sitten laput on leikattu irti. Ikää vaatteelle en osaa sanoa, mutta kaunis se on ja erittäin mukava päällä. :) Olen pitänyt sitä jo muutamassa juhlassa kuluneen talven aikana. Oikean puoleinen "lörttöneule", kuten myyjä sitä nimitti, lähti 2€ hintaan ja on erittäin mukava olopaituli ilmavan kankaansa takia.Sitten lasiesineisiin, joita olen ihaillut jo pikkutytöstä asti: Nuutajärven Apila. Niin kauan kuin muistan, äidilläni on ollut lasivitriinissä Apilan teekuppeja sekä maljoja ja niin kauan kuin muistan minä olen niitä itselleni mankunut ja kuolannut. Mutta äitipä on luvannut luopua niistä vasta testamentissa.
Viinikka-Nekalan kirpputorilta löysin kuitenkin omakseni siistikuntoisen Apilan pienemmän maljan (tai sokerikkohan se oikeasti on) hintaan 10€ ja kyseistä sokerikkoa näkyy kyllä aika useasti kirpputoreilla, toisin kuin teekuppeja. Teekuppien hinnat ovat todella korkealla ja kuppi sekä tassi voivat maksaa 50€. :/

Turun Kirppis Center Manhattanilla kuitenkin törmäsin kojuun, jossa vaatteiden alta piilosta paljastui kaksi kuppia tasseineen "liemikulhoiksi" nimettynä, 12,50€ hintaan per kuppipari! Sain siis ikiomaksi kaksi teekuppia ja tassia hintaan 25€. Pari riittää hyvin ja kyllä se aamuteen juominen muuttuu nautinnolliseksi, kun sitä saa hörppiä Apilan teekupeista.

3 kommenttia:

nina kirjoitti...

Moikka Alisa! Onko sinulla tietoa että mihin kohtaa Hämeenlinnaa Ilona-Shop olisi muuttanut? Ovatko säilyttäneet vanhan nimenkin? :)

Alisa kirjoitti...

Hei Nina!
Valitettavasti en ole onnistunut löytämään mitään tietoa Ilona-shopin nykyisestä olinpaikasta Hämeenlinnasta. :/ Saattaa olla että ovat muuttaneet nimensä joksikin toiseksi, kun ei mitään löydä.

Ei kai auta muu kuin lähteä käymään itse Hämeenlinnassa jahka lumet hieman sulavat ja tehdä pieni kierros. Lupaan ilmoittaa uuden "Ilonan" osoitteen jos sen sieltä löydän/tunnistan. :)

nina kirjoitti...

:)

Itse yritin myös metsästellä tietoja, mutta ei onnistanut :/

Kiitos vastauksestasi, iloa päiviin ja onnea aarteenmetsästyksiin!

Lähetä kommentti